Se redeschide Piața Transilvania; Cu orar dedicat vârstnicilor și măsuri de protecție impuse producătorilor

Știri de Sibiu, 12.05.2020

Piața Volantă Transilvania din Sibiu se redeschide în weekend, cu program special dedicat persoanelor vârstnice, obligația pentru producători să poarte mănuși și măști și grupe alternative de producători la standurile aglomerate.

”Cred că redeschiderea pieței este o veste bună pentru toți. Atmosfera pieței nu va mai fi ca altădată, dar le recomand tuturor să dea dovadă de răbdare, să păstreze distanța și să poarte mască de protecție pentru a preveni în continuare răspândirea virusului. Începe perioada de relaxare a măsurilor impuse, dar încă nu putem să spunem că am învins acest virus care ne-a schimbat viețile tuturor, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Sibiu, piața agro-alimentară se va redeschide începând de sâmbătă, 16 mai, între orele 08:00 – 14:00.

Redeschiderea se va face în condiții speciale, astfel că ”producătorii au obligația ca pe toată perioada desfășurării pieței să poarte mănuși și măști de protecție” iar pentru a acorda posibilitatea tuturor vârsticilor de a se aproviziona cu produse locale, persoanele peste 65 de ani au prioritate între orele 08:00 – 10:00”, anunță CJ Sibiu.

Producătorii care comercializează produse din carne, brânzeturi, lapte, pui și ouă vor fi împărțiți în două grupe și vor fi prezenți în piață alternativ, din 2 în două săptămâni, pentru că zona este cea mai aglomerată din piață.

Cumpărătorilor de produse locale le recomandăm să poarte măști de protecție și mănuși, iar dacă se formează cozi la punctele de lucru a producătorilor să păstreze distanța ca măsură de prevenție.

De asemenea, Consiliului Județean Sibiu reamintește proiectul Eurega Europe Interreg, care a lansat platforma Gusturi Sibiene unde se pot consulta datele de contact ale tuturor producătorilor din piață, dar și a altora din cele 5 microregiuni ale județului.
Astfel, se poate evita aglomerația din piață, dar și aprovizionarea cu produse locale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.