Covid: Dr. Victoria Bîrluţiu, mesaj IMPORTANT despre relaxarea din 15 mai

Știri de Sibiu, 14.05.2020

Dr. Victoria Bîrluţiu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care s-a ocupat în ultimele două luni de salvarea vieții pacienților din Sibiu infectați cu noul coronavirus, face apel la prudență și responsabilitate din partea sibienilor, în contextul instituirii măsurilor de relaxare socială. Mesajul este însoțit de un avertisment dur în privința posibilelor consecințe ce ar putea să apară în cazul nerespectării regulilor de protecție.

La nivel național, în ultimele 3-4 săptămâni am fost printre clinicile cu cel mai mare număr de pacienți spitalizați. Sibienii trebuie să știe acest lucru și să considere de maximă necesitate respectarea regulilor legate de distanțare socială și protecția personală ca făcând parte din normalitatea vieții noastre. Altfel, după 1 iunie am putea trece printr-o perioada cu mult mai grea comparativ cu cea de până acum. Îi rog sa fie prudenți și responsabili”, este mesajul transmis dr. Victoria Bîrluţiu, la solicitarea StirideSibiu, înainte de relaxarea din 15 mai.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu, singura unitatea medicală din județ declarată suport pentru pacienții Covid adulți, a preluat primele cazuri confirmate la Sibiu, iar după depășirea capacității de cazare bolnavii infectați cu SARS CoV-2 au fost tratați și de medicii din cadrul secțiilor Medicală I și I. Pacienții cu forme severe sunt preluați și susținuți de medicii din cadrul Secției ATI.

De la începutul pandemiei, din totalul de 437 de persoane confirmate pozitiv în județul Sibiu, au invins boala 218 de persoane. Alți 35 de bolnavi au dezvoltat forme grave și au decedat din cauza noului virus.

După două luni de stare de urgenţă instituită la nivel național prin decret prezidenţial, România aplică vineri, 15 mai, primele măsuri de relaxare, urmând să fie instituită starea de alertă.

Mesaje în contextul relaxării din 15 mai:

Citește și: Directorul Muzeului ASTRA despre redeschidere: Adaptabilitatea trebuie să stea în conștiința fiecărui om

Citeste și: Avem nevoie minim de 4 săptămâni să revenim la cum am fost 

Citește și: Șeful DSP Sibiu: Îi îndemnăm pe sibieni să continue cel puțin câteva săptămâni în aceeași notă de siguranță

Citește și: Chiriac: Vă dorim cât mai repede înapoi în sălile de spectacole, dar nu oricum; Să nu îngreunăm situația doctorilor și a spitalelor! 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Răspunsuri

  1. […] Citeste și: Covid: Dr. Victoria Bîrluţiu, mesaj IMPORTANT despre relaxarea din 15 mai […]

  2. […] Citeste și: Covid: Dr. Victoria Bîrluţiu, mesaj IMPORTANT despre relaxarea din 15 mai […]