Tursib recomandă utilizarea măștii și evitarea mersului cu autobuzul când angajații merg sau vin de la serviciu

Știri de Sibiu, 14.05.2020

Societatea sibiană de transport în comun a lansat un apel către sibieni, în special pentru pensionari, să evite mersul cu autobuzul atunci când angajații merg sau vin de la serviciu, pentru a evita aglomerația, în contextul în care multe firme își reiau activitatea. Călătorilor li se recomandă purtarea măștii de protecție.

Pentru a putea asigura în continuare protecția împotriva de pericolul infectării cu COVID, Tursib recomandă evitarea transportului în comun la orele de vârf.

”Pentru a evita aglomerarea autobuzelor atunci când oamenii intră sau ies din schimburile de lucru – în intervalele orare: 5:30 – 8:30, 13:30 – 17:30 şi 21:30 – 23:30, dorim să facem un apel la toţi călătorii care nu se deplasează la şi de la locul de muncă să îşi decaleze programul, să evite pe cât posibil să circule la orele de vârf şi să îşi amâne ieşirile care nu sunt absolut necesare, pentru intervale la care circulaţia publicului cu autobuzul este mai redusă”, a transmis societatea sibiană de transport.

Un apel special a fost lansat pentru persoanele vârstnice și recomandă utilizarea măștii de protecție.

”Ştim că ultima perioadă de timp a fost una grea, cu restricţii multe de deplasare, însă pericolul nu a trecut. În acest context facem apel în mod special la persoanele peste 65 de ani, care se află în categoria cea mai mare de risc, să ne sprijinine în demersurile noastre şi să evite utilizarea mijloacelor de transport în comun, atunci când oamenii merg sau vin de la serviciu. Suntem conştienţi de faptul că vă cerem mult, dar ştim şi că dispuneţi de posibilitatea unui orar mai flexibil decât al unei persoane active în câmpul muncii şi că, în cazul în care acceptaţi solicitarea noastră, aţi putea face o mare diferenţă în privinţa gradului de aglomerare al autobuzelor.
Avem convingerea că noi sibienii, ca şi comunitate, putem şi suntem capabili să ne ajutăm între noi şi fiecare în măsura posibilităţilor, putem să ne protejăm în primul rând pe noi înşine şi prin aceasta, pe cei din jurul nostru. În acest sens, vă rugăm ca pe toată perioada călătoriei cu autobuzul, să purtaţi mască de protecţie”, a mai transmis Tursib.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.