Atenție: Poliția Rutieră monitorizează traficul cu sistemul de supraveghere video al Sibiului!

Știri de Sibiu, 18.05.2020

Sistemul de monitorizare și securizare video a orașului Sibiu, achiziționat cu aproximativ 12 milioane lei pentru organizarea Summit-ului UE de anul trecut, este folosit pe durata stării de urgență și de polițiștii de la Rutieră.

Consiliul Local (CL) Sibiu a decis să permită accesul IPJ Sibiu la sutele de camere video instalate în oraș, astfel încât traficul din Sibiu să fie monitorizat live de polițiștii aflați în patrulare.

Poliția Rutieră va avea acces la sistemului de supraveghere video al Sibiului pe durata stării de urgență.

”Din data de 15 mai 2020 și până la finalizarea stării de alertă aprobată de Parlamentul României, va fi permis accesul la sistemul de supraveghere video de pe raza Municipiului Sibiu și lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Sibiu – Biroul Rutier, de pe stațiile de lucru existente în carul IPJ Sibiu, conectate la acestea”, potrivit HCL aprobată vineri, în ședință extraordinară al CL Sibiu.

Sistemul de monitorizare și securizare video a orașului Sibiu se află din 2019 în administrarea Poliției Locale Sibiu.

Starea de alertă a fost instituită la nivel național din data de 15 mai, pentru o perioadă de 30 de zile, iar sancțiunile prevăzute pentru nerespectarea măsurilor se aplică de luni. Amenzile sunt cuprinse între 500 de lei şi 15.000 de lei, cu posibilitatea să fie plătite la jumătate în termen de 15 zile.

Citeste și: Legea stării de alertă a intrat în vigoare de luni; Ce amenzi se aplică pentru nerespectarea măsurilor!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.