Veste bună pentru copii: Se redeschide Grădina Zoologică din Sibiu

Știri de Sibiu, 19.05.2020

Grădina Zoologică din Sibiu se redeschide miercuri, în condiții speciale, iar publicul va avea posibilitatea să revadă animalele și păsările găzduite în spațiile exterioare, cele închis rămânând în continuare fără acces.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, reluarea activității cu publicul se face cu măsuri speciale pentru protecția vizitatorilor.

”Zoo Sibiu își va redeschide porțile vizitatorilor, de miercuri, 20 mai, conform programului normal: zilnic între orele 9.30 – 19.30. Sibienii vor avea din nou plăcerea unei plimbări prin cea mai veche grădină zoologică din țară care adăpostește în prezent 253 de animale din 62 de specii”, anunță Primăria Sibiu.

Cât privește regulile de distanțarea socială, intrarea vizitatorilor va fi posibilă atât pe la poarta principală de lângă lac, cât și la poarta secundară dinspre cartierul Valea Aurie, iar la casierii vor fi marcate pe asfalt linii orientative pentru distanțarea celor care așteaptă să intre. Casierul va purta în permanență mască de protecție.

De asemena, spațiile interioare care adăpostesc animale vor rămâne închise în această etapă, fiind posibilă deocamdată vizitarea spațiilor exterioare; locul de joacă va rămâne închis, toaletele publice din incinta Grădinii vor fi dotate cu săpun, dezinfectant și prosoape de unică folosință sau aparate de uscat mâinile iar spațiile comerciale din incinta grădinii vor fi deschise, dar cu vânzare la tejghea.

Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de peste 20 hectare, în Pădurea Dumbrava.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.