Terenurile neîngrijite din Sibiu, verificate de Poliția Locală; Se majorează impozitul cu 500%

Știri de Sibiu, 20.05.2020

Primăria Sibiu a majorat cu 500% impozitul pentru trei terenuri din oraș rămase necurățate în urma avertismentelor primite anul trecut de la Poliția Locală iar alți șapte proprietari de terenuri riscă în prezent să ajungă în aceeași situație, dacă nu iau în serios avertismentele municipalității care impune curățarea și igienizarea acestora.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, Poliția Locală a primit misiunea de a verifica terenurile private din oraș și identificarea celor neîngrijite, având în vedre că proprietarii care nu iau măsuri riscă majorarea impozitului cu 500%, potrivit hotărârii CL Sibiu din 2017.

”Aspectul orașului nostru este important. Primăria Sibiu depune eforturi pentru modernizarea străzilor și cartierelor, salubrizarea domeniului public și îngrijirea spațiilor verzi, dar și cetățenii trebuie să contribuie la imaginea orașului, prin îngrijirea terenurilor pe care le au în proprietate. Chiar și în contextul dificil al stării de urgență și al prezentei stări de alertă, am dispus Poliției Locale să continue identificarea acestor terenuri și să îi informeze pe proprietari despre obligațiile pe care le au față de comunitate”, spune primarul Astrid Fodor.

În primele 5 luni ale anului, Poliția Locală a găsit deja 13 astfel de terenuri.

”Celor care nu s-au conformat în urma somațiilor, li s-au aplicat amenzi în cuantum de 4000 de lei”, informează Primăria Sibiu.

Potrivit municipalității sibiene, în 2019 au fost identificate 12 terenuri neîngrijite, iar pentru trei dintre terenuri, care nu au fost igienizate până la sfârșitul anului, s-a aplicat majorarea impozitului, conform hotărârii Consiliului Local.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.