Primăria investește peste 7 mil. de lei în iluminat eco în Zona de Vest a Sibiului

Știri de Sibiu, 20.05.2020

Primăria Sibiu planifică o investiție de 7,9 milioane de lei în introducerea de iluminat eco-eficinet pe 9 strazi din Zona Industrială Vest a Sibiului.

Proiectul privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea iluminatului public eco-eficient pe străzile Salzburg, Monaco, Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, Munchen și Florian Rieger din Zona de Vest va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din luna mai.

Investiția presupune montarea unui număr de 217 stâlpi, instalare unui număr de 256 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și montarea rețelei de alimentare pentru noile corpuri de iluminat, precum și conectarea rețelei la un sistem de management prin telegestiune (de la distanță).

“Anul acesta am finalizat prelungirea străzii Turda, iar anul trecut am modernizat strada Monaco din zona industrială a orașului. Urmează contractarea lucrărilor pentru modernizarea și extinderea iluminatului public în întreaga zonă industrială. Iluminatul existent va fi înlocuit cu unul eco-eficient, cu corpuri de iluminat cu LED, cu stâlpi și rețele noi de alimentare. Astfel de investiții reprezintă unul dintre modurile în care administrația orașului oferă suport mediului economic al orașului” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

După aprobarea de către Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici, se va realiza proiectului tehnic și se va contracta execuția lucrărilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.