MLPDA: Biserica primește aproximativ 1 mil. de euro pentru un centru social din Sibiu

Știri de Sibiu, 27.05.2020

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) alocă aproximativ 1 milion de euro, bani proveniți din fonduri europene, pentru modernizarea centrului de asistenţă socială “Sf. Treime” din Sibiu.

Ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan, a semnat miercuri 18 contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 destinate unităţilor administrativ-teritoriale , instituţiilor publice şi sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

“Investiţiile publice pentru obiective de infrastructură, fie că vorbim de cea terestră sau maritimă, de îmbunătăţire a eficienţei energetice pentru locuinţele românilor, de infrastructură în educaţie, protecţie socială sau în domeniul cultural vor conduce la o redresare economică a României. Tocmai pentru acest lucru, MLPDA, prin Programul Operaţional Regional, susţine investiţii către UAT-uri, instituţii publice sau antreprenori prin semnarea contractelor de finanţare. România are nevoie de toţi banii europeni puşi la dispoziţie şi invit beneficiarii să apeleze la aceste programe de finanţare pentru sectorul public şi pentru cel privat”, a declarat Ion Ştefan.

Potrivit documentului, Arhiepiscopia Ortodoxă Română primește suma de 4.287.725,50 lei pentru modernizarea, reabilitarea şi echiparea centrului de asistenţă socială “Sf. Treime” din Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.