Porr: Cereți deblocarea Județeanului; Cîmpean: Spitalul Județean Sibiu își va relua serviciile din 2 iunie

Știri de Sibiu, 28.05.2020

Serviciile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, devenit din luna martie spital suport pentru pacienții Covid, vor fi reluate treptat, începând cu data de 2 iunie, a anunțat joi Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, în ședința ordinară a CJ. Precizarea a fost făcută după ce consilierul județean Paul Poor (FDGR) a cerut autorităților sibiene să facă demersuri la Ministerul Sănătății pentru deblocarea spitalului.

”Ar trebui regândită organizarea spitalului Județean ca spital Covid. Adică în timpul stării de urgență au fost, în general, sub 200 de pacienți Covid în același timp. Ori, astfel s-a blocat un spital de peste 100 de paturi. Unele secții au fost blocate complet (…) Trebuie știut că mai există alte multe cauze prin care poți să mori, în afară de Covid și trebuie ținut cont și de pacienții cu alte boli. Trebuie făcute demersuri la ministerul Sănătății pentru deblocarea spitalului. Există și alte posibilități de a trata pacienții cu Covid și în continuare izolați de ceilalți pacienți”, a atras atenția Paul Porr în plenul CJ Sibiu.

În replică, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a precizat ca blocarea totală a spitalului a fost generată după analiza situației dramatice din Italia și a apariției focarului din Suceva, situație schimbată acum, în opinia sa.

Acum ne-am obișnuit cu virusul, cu singuranță colegii din Județean vor putea să gestioneze în condiții de siguranța medicală atât pacienții Covid cât și non- Covid”, a precizat Cimpean.

Președinta CJ Sibiu a afirmat că de aproximativ o săptămână s-au început demersurile pentru ca Județeanul să își reia activitatea.

”Din 2 iunie vor relua partea de chirurgie. Au fost aduse acele containere pentru a se organiza acea zonî tampon, în afara spitalului, ca să folosim saloanele din Judetean.(…) Serviciile din Spitalul Judetean vor fi reluate, treptat, din data de 2 iunie. Ne-am gândit și noi la acest aspect.(…) Medicii se simt pregătiți să facă și una și alta”, a mai spus Daniela Cimpean.

Anunțul făcut de președinta CJ Sibiu este contrat celor susținut de conducerea Spitalului Județean Sibiu, care a precizat recent pentru StirideSibiu că ”demersurile pentru reluarea completă a activității spitalului le vom iniția după ce vedem ce se întâmpla cu relaxarea în perioada stării de alertă și în funcție de evoluția numărului de cazuri de coronavirus”.

Citeste și: Cum a afectat Covid activitatea Spitalului Județean Sibiu și ce presupune etapa următoare de reorganizare

Transformarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în unitatea suport pentru pacienții Covid a redus cu aproximativ 70% asistența medicală acordată pacienților, conform noilor circuite peste jumătate din capacitatea Județeanului fiind destinată exclusiv bolnavilor infectați cu noul coronavirus care ocupă mai puțin de 20% din spațiul dedicat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Porr: Cereți deblocarea Județeanului; Cîmpean: Spitalul Județean Sibiu își va relua serviciile… […]