Turcan: De ”Ziua Eroilor” avem ocazia să ne însușim o lecție

Știri de Sibiu, 28.05.2020

De ”Ziua Eroilor” avem ocazia să ne însușim o lecția de a respecta și să prețui darul pe care l-am primit drept moștenire de la eroii neamului, a transmis, joi, vicepremeirul Raluca Turcan.

”Libertatea și drepturile de care ne bucurăm astăzi au venit cu sacrificii. Să nu uităm că pentru ele s-au luptat și au murit eroii neamului nostru, fie că este vorba de bătălii, războaie, închisorile regimurilor totalitare sau chiar de jertfele făcute de medici în lupta cu pandemiile din ultimele secole. Ei au avut curajul să-și riște viața pentru ca noi să beneficiem de drepturi la care strămoșii noștri nici nu puteau visa acum 100 sau 80 de ani. Astăzi, de ”Ziua Eroilor”, avem ocazia să ne însușim o lecție: să respectăm și să prețuim darul pe care l-am primit drept moștenire. Să nu uităm numele eroilor noștri și să le cinstim faptele”, este mesajul adresat de Ziua Euroilor.

În contextul pandemiei de cornavirus, Turcan a subliniat că trebuie să mulțumim și celor aflați în linia întâi.

”Astăzi, trebuie să mulțumim și eroilor timpurilor noastre: personalului medical care a luptat în această primăvară cu Pandemia COVID-19, profesorilor și părinților care au dăruit zile întregi copiilor pentru a face școală de acasă, militarilor care sunt în teatre de operații sau la datorie în țară, tuturor ONG-urilor și firmelor private, angajaților din domeniile esențiale care au muncit pentru a reveni cât mai repede la normalitate”, a mai spus vicepremierul.

Vicepremierul Raluca Turcan , alături de preşedintele Klaus Iohannis și membri ai Guvernului ai participat, joi, la ceremonia depunerii de coroane de flori de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, cu prilejul Zilei Eroilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.