Tânărul urmărit în trafic de polițiștii sibieni a scăpat doar cu amendă; Plângerea de ultraj, rămasă pe masa procurorilor

Știri de Sibiu, 28.05.2020

Tânărul de 32 de ani din Cisnădie care joi a fost oprit cu forța în centrul Sibiului după ce s-a manifestat agresiv cu polițiștii locali și a încercat să fugă, a scăpat doar cu amendă și permisul suspendat. Cazul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu care nu au dispus însă măsuri suplimentare, în ciuda faptului că a fost înregistrată și plângere penală pentru ultraj.

După ce mai multe echipaje de poliție l-au urmărit și blocat pe străzile Sibiului, șoferul fugar a primit amenda în valoare de 4060 lei și a rămas fără permis pentru o perioada de 90, fiind reținut și certificatul de înmatriculare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lază, șoferul agresiv a fost dus la sediul Poliției Municipale și ”sanctionat contravențional conform OUG nr 195/2002 si HG nr 1391/2006 pentru ca nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului , nu a avut asupra sa documentele personale si ale autoturismului, a deținut în autoturism un mijloc special de avertizare luminoasa tip girofar în mod nelegal și a avut aplicate pe geamurile din fata ale autoturismului folii neomologate care împiedicau vizibilitatea în interior”.

Intervenția polițiștilor de la Rutieră s-a făcut la cererea Poliției Locale, care a cerut ajutor ca tânărul să fie prins în trafic pentru că ar fi refuzat să se legitimeze și ar fi încercat să lovească cu mașina unul dintre agenți în momentul părăsirii locului unde a fost interpelat. Surse judiciare spun că gestul agresiv al tânărului a fost surprins de camerele cu care sunt dotați polițiștii locali.

În ciuda probelor, procurorii sibieni nu au dispus nicio măsură împotriva tânărului, chiar dacă agenții agresați au depus plângere penală.

”Angajatul Politiei Locale Sibiu a depus plangere pentru savarsirea infractiunii de ultraj , fapta aflata in competenta exclusiva a procurorului. Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecatoria Sibiu”, a precizat Luciana Lazăr.

În timpul intervenției au fost avariate în trafic și două autospeciale ale Poliției Sibiu, urmând să fie stabilite cu exactitate împrejurările.

Șoferul fugar a fost prins de polițiști în jurul prânzului, pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu, unde blocajul creat le-a permis oamenilor legii să îll imobilizeze.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.