Trei blocuri din Sibiu, reabilitate termic cu fonduri europene

Știri de Sibiu, 30.05.2020

Trei blocuri din Sibiu urmează să fie reabilitatea termic, în aproximativ un an cu bani obținuți din fonduri europene. Incestiția în valoare de 1,8 milioane de lei, include treiblocuri situate pe Aleea Biruinței, Calea Dumbrăvii și strada Rusciorului.

După mai multe încercări de atribuire a lucrărilor, contractul a fost semnat la finalul lunii mai cu firma SC Balor Cons SRL.

“Contractul de finanțare din fonduri europene a fost semnat în 2019 și am organizat de șase ori procedura de achiziție până când am reușit să contractăm lucrările, pentru că ofertanții nu s-au prezentat. Scopul proiectului este acela de a reduce consumul de energie pentru încălzirea locuințelor și, în consecință, scăderea emisiilor de dioxid de carbon, dar și îmbunătățirea aspectului clădirilor”, spune primarul Astrid Fodor.

În două luni de la semnarea contractului, firma va realiza proiectul tehnic și va obține avizele necesare, iar în termen de nouă luni se va trece la executarea lucrări.

Investiția prevede închiderea balcoanelor cu zidărie BCA și tâmplărie termoizolantă, izolarea fațadelor clădirilor prin anvelopare cu vată minerală și polistiren, izolarea termică a plăcii peste ultimul nivel încălzit și a planșeului peste subsolul neîncălzit și reparații la acoperiș, inclusiv la sistemul de colectare și scurgere a apei de ploaie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.