De Ziua Copilului, vânătoare de comori la Sibiu cu personaje din povestea ”Petrică şi lupul”

Știri de Sibiu, 31.05.2020

Filarmonica din Sibiu provoacă copiii de toate vârstele să descopere pe spațiile de afișaj din oraș imagini cu personajele din povestea muzicală ”Petrică şi Lupul”. Startul pentru ”vânătoarea de comori” se dă luni, de Ziua Copilului, când ce mici trebuie să facă fotografii cu afișele găsite, urmând să fie recompensații cu premii.

”În 1 iunie, copiii (de toate vârstele) sunt invitaţii Filarmonicii de Stat Sibiu să caute pe spaţiile de afişaj din oraş cele 7 personaje din povestea „Petrică şi lupul”, şi să le fotografieze. La final, toţi cei care au găsit toate personajele trebuie să trimită fotografiile pe adresa de email comunicare@filarmonicasibiu.ro. Efortul lor va fi răsplătit cu o carte de colorat cu aceste elemente grafice inspirate din poveste, premiu pe care îl vor putea ridica de la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, în 2 iunie, între orele 10 – 16”, a anunțat Filarmonica Sibiu.

Personajele poveştii au fost desenate special pentru acest proiect de graficianul Filarmonicii, Loredana Bulgaru și vor fi ușor de recunoscut.

Tot pentru 1 iunie, muzicienii sibieni au înregistrat basmul “Petrică şi lupul” imaginat de compozitorul Serghei Prokofiev.
Personajele din „Petrică şi lupul” au prins viaţă, astfel, pe scena Sălii Thalia, în interpretarea muzicienilor din Orchestra Filarmonicii Sibiu, împreună cu actorul Daniel Plier.

Înregistrarea noii producții a Filarmonicii Sibiu va fi transmisă online, tot în 1 iunie, la orele 11 şi 19, pe pagina de Facebok şi pe site-ul Filarmonicii.

Basmul “Petrică şi Lupul” este o poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitoreşti sunt interpretate chiar de instrumente muzicale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.