Cimpean promovează EduXpert în școlile din Sibiu: Toți copiii merită o educație de secol XXI!

Știri de Sibiu, 01.06.2020

Toți copiii merită o educație de secol XXI, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, care a lansat, luni, un apel către toate autoritățile locale din județ să intre în programul pilot EduXpert – platforma realizată de un start-up al unei firme din Sibiu și verificată de verificată și de Autoritatea de Digitalizare a României. Aplicația asigură o comunicare mai bună între elevi, profesori, părinți și conducerea școlii și va fi pusă la dispoziție gratuit școlilor.

”Toți copii merită o educație de secol XXI. Pandemia ne-a arătat o dată în plus că accesul la educație e favorizat de tehnologie. Invităm cât mai multe autorități locale din județ să intre în acest program pilot, aplicația le va fi pusă la dispoziție gratuit școlilor, iar pentru copiii care nu au aparatura necesară vom găsi soluții alături de parteneri din mediul privat. Nu putem aștepta mereu să vină soluții de la nivel central, unele probleme le putem rezolva noi local, de dragul copiilor noștri – pentru că de educație depinde viitorul”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Potrivit unui comunicat al CJ Sibiu, Gura Râului este una dintre localitățile pilot din județ unde primăria a pus la dispoziția școlilor platforma EduXpert, realizată de un start-up al firmei SOBIS, condus de un tânăr specialist IT, cu mult timp înainte de pandemie.

Programul EduXpert aduce laolaltă în format electronic cataloagele din cancelarie, carnetele de note, chiar și caietele elevilor și înlocuiește comunicarea între părinți și cadre didactice prin zeci de grupuri de what’s app, care uneori ajung să ne obosească.

Un alt avantaj al programului este că nu necesită cont de e-mail pentru înregistrare, e suficient un nume și o parolă, iar elevii își pot vizualiza nu doar notele și orarul, ci și temele.

„După ce îmi fac temele tot aici le încarc, pe fiecare materie în parte. Și văd și ce corecturi mi-au făcut domnii profesori. Am aici toate temele mele, la toate materiile. Nu mai merge scuza cu mi-am pierdut caietul”, spune Mihaela, una dintre elevele care folosește platforma.

Peste 400 de elevi și profesori de la Școala Gimnazială Aurel Decei din Gura Râului utilizează deja acest program. Părinții primesc notificări pe telefon cu notele luate de copii și află aproape instant despre absențe.
Directorul unității de învățământ poate urmări activitatea cadrelor didactice, lucru care s-a dovedit util în perioada pandemiei. Și pentru profesori a fost un mare avantaj: nu primesc temele de la elevi prin sute de mesaje care le intră pe telefon la diverse ore, ci le verifică pe toate aici, într-un singur loc. Pot da lucrări de control care se arhivează aici și tot aici dau și rezultatele.

Pentru detalii despre EduXpert contactați platforma #SolidariPentruSibiu pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, accesând link-ul: https://solidaripentrusibiu.cjsibiu.ro/. Date de contact – telefon: 0786 887 589, e-mail: solidari.sibiu@cjsibiu.ro
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.