Doi elevi din Sibiu, excluși de la pregătire din cauza temperaturii

Știri de Sibiu, 02.06.2020

Doi elevi de la Liceul de Artă și Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand” din Sibiu au fost excluși, luni, de la activitatea de pregătire a examenelor naționale din cauza temperaturii de peste 37,3 grade Celsius pe care au avut-o înainte să intre în școli.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cei doi elevi nu au fost primiți la pregătire pentru că ”la triajul făcut de către cadrele medicale, la intrarea în școală, au avut o temperatură a corpului mai mare de 37,3 grade Celsius”.

”Elevilor li s-a recomandat să meargă la medicul de familie, pentru consult, și își continuă activitatea de pregătire la fel ca și ceilalți copii care au ales să nu se prezinte la cursurile destinate pregătirii”, a precizat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

După prima zi de redeschidere a școlilor, conducerea IJS Sibiu declară demersul ”un real succes, datorită ratei mari de prezență la cursuri”.

Astfel, în prima zi s-au prezentat la cursuri 2259 de elevi la clasa a VIII-a, respectiv 86,09% din totalul elevilor repartizați, și 1249 de elevi la clasa a XII-a, un procent de 79,6%. Interes maxim pentru școală s-a înregistrat în zona de sate, unde în 29 de școli prezența copiilor la școală a fost de 100%.

La intrarea în școli, toți elevii au primit măști.

”S-a primit întreg lotul de măști. Am primit toate cele 470 mii de măști iar prima transă a fost deja livrată în școli” a mai precizat reprezentantul ISJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Doi elevi din Sibiu, excluși de la pregătire din cauza temperaturii […]