S-a redeschis Muzeul Țării Secașelor

Știri de Sibiu, 03.06.2020

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, subunitate a CNM Astra, s-a redeschis publicului, miercuri, după aproximativ două luni de pauză, cu măsuri de securitate pentru protecția publicului și a angajaților.

Turiștii pot vizita muzeul de de miercuri până duminică, între orele 10:00 -18:00.

”În prezent, toate masurile de prevenție și protectie sunt luate, iar unitatea muzeală a fost dotată cu dezinfectant și alte elemente antiseptice/ virusologice recomandate de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Totodată, personalul din Muzeu a fost instruit cu privire la măsurile pentru combaterea coronavirusului”, anunță CNM Astra.

Inaugurat în mai 2019, Muzeul Țării Secașelor este cel mai nou muzeu din peisajul cultural sibian. Muzeul reunește exponate reprezentative acestei zone, ilustrând aspecte referitoare la istoria, viața cotidiană și ocupațiile românilor, sașilor, landlerilor etc.

Muzeul a fost amenajat într-o clădire aflată în Piața din zona centrală, în apropierea bisericii greco-catolice și a bisericii evanghelice din Miercurea Sibiului.

Sunt expuse piese de mobilier, textile, costume tradiționale, mijloace de transport, instrumentar agricol etc., toate puse în valoare (și) prin intermediul mijloacelor audio-video. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.