Eurorando 2021: SKV anunță ritm încurajator al rezervărilor pentru drumeții în Sibiu

Știri de Sibiu, 21.06.2020

Rezervările pentru participare la turele de drumeție din toamna anulului viitor din zona Sibiului evoluează într-un ritm încurajator, anunță SKV Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor, organizatorul Eurorando 2021, a celui mai mare eveniment turistic de drumeție european.

Potrivit unui comunicat al SKV, în cu toate dificultățile apărute din cauza restricțiilor din ultima perioadă, pregătirile pentru Eurorando avansează aproape normal.

”Pagina de internet a evenimentului www.eurorando.eu este activă, căutată și va fi curând îmbogățită cu noi informații, fotografi și filme. Rezervările pentru participare la turele de drumeție din toamna anulului viitor din zona Sibiului au început de câteva zile și evoluează într-un ritm încurajator”, anunță SKV.

Activitățile turistice se vor detula pe parcursul a două proiecte care au debutat deja: ”Sibiul și civilizația muntelui – implicare și promovare” și ”Sibiu – leagănul celei mai vechi asociații de drumeție din România”

”Sibiul și civilizația muntelui – implicare și promovare” presupune pregătirea un număr de 80 călăuze/ghizi locali, buni cunoscători ai locurilor, ai istoriei și naturii ținutului, pentru conducerea în teren a grupurilor și sprijinirea gestionării evenimentului Eurorando și care odată terminată pregătirea teoretică și practică să poată contribui competent la dinamizarea turismului de drumeție cultură & natură individuală sau în grup în zona Sibiului, spun inițiatorii proiectului. Voluntarii vor fi atestați în baza programei elaborată de Asociația Europeană de Drumeție ERA și vor activa neremunerați doar în cadrul asociațiilor de drumeție, organizând și conducând colegii de club pe trasee marcate și de dificultate mică/medie.

Al doilea proiect, ”Sibiu – leagănul celei mai vechi asociații de drumeție din România”, presupune editarea unei cărți dedicată Asociației SKV, la împlinirea a 140 de ani.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.