Prelevare de organe de la tânarul accidentat la Mediaş

Știri de Sibiu, 30.01.2014

Familia tânărului care a suferit zilele trecute un grav accident de muncă la Mediaş şi-a dat acordul ca organele barbatului intrat în moarte cerebrală să fie prelevate. Operaţia se va face la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde se vor preleva rinichii şi ficatul.

“În acest sens, echipa de medici de la Sibiu formată din Dr. Mihai Sava, medic Şef Secţia Anestezie Terapie Intensivă şi Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant au obţinut acordul familiei pacientului”, anunţă Spitalul Clinic Judeeţan Sibiu.

Procesul de prelevare a organelor va fi realizat de echipe de medici din Cluj şi Bucureşti. Aceştia vor preleva rinichii şi ficatul, organe care vor fi trimise la Cluj respectiv Bucureşti unde se află beneficiarii operaţiilor de transplant.

Bărbatul de 34 de ani a fost internat în cadrul secţiei Anestezie – Terapie Intensivă în data de 28 ianuarie, în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, multiple fracuri craniene şi fracturi costale după ce a fost prins intre două capete de pod.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.