ANM: Cod Galben de averse torențiale și vijelii pentru Sibiu

Știri de Sibiu, 06.07.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni două atenționări Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată valabile pentru județul Sibiu până marți dimineață.

Prima atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabila pentru intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00: În intervalul menționat, local în județele Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita precum și în zona montană ajudețului Mureș, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cea de-a doua alertă de instabilitate este valabilă pentru intervalul 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00: În întreaga regiune, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Potrivit ANM, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în a doua parte a zilei de marți.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.