Turnuri monument ale cetății Sibiului, redeschise publicului după aproximativ 4 decenii (FOTO)

Știri de Sibiu, 06.07.2020

Turnul Olarilor din Sibiu, monument istoric ce datează din secolul XV-XVI, și Turnul Dulgherilor, construit în secolul XIV, vor fi introduse în circuitul turistic și deschise publicului, din 1 august, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Potrivit municipalității, turnurile situate pe strada Cetății din Sibiu și zidul cetății au fost renovate în urma unei investiții de peste 6 milioane de lei din bugetul local, monumentele din cetatea Sibiului putând fi redeschise după aproximativ 4 decenii.

“Turnurile nu au putut fi vizitate în ultimele trei – patru decenii. Înainte de ‘90 a fost deschis pentru o scurtă perioadă doar drumul de strajă dintre turnuri, fără ca acestea să fi fost reabilitate și puse în valoare. Cele două turnuri se vor deschide publicului din 1 august, iar pentru a încuraja sibienii și turiștii să descopere și această parte importantă din istoria orașului, voi propune Consiliului Local ca intrarea să fie gratuită anul acesta.”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Intrarea vizitatorilor se va face prin Turnul Dulgherilor, ieșirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor.

Fațadele și acoperișurile turnurilor au fost reabilitate, iar până la data deschiderii se va monta un sistem de iluminat arhitectural care să le pună în valoare și pe timp de noapte.

Monumentele vor beneficia de un sistem de camere video, care va permite monitorizarea lor, ”pentru a descuraja acte de distrugere sau deteriorare”, anunță Primăria Sibiu..

În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marți până duminică, între orele 11 și 19, iar în extrasezon publicul va avea acces de marți până duminică între orele 10 și 18.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. aaaa says:

    Chiar in vreme de pandemie,cum s-a nimerit asa oare?