CJ: Banii alocați Aeroportului Sibiu, necesari pentru salarii și pază

Știri de Sibiu, 06.07.2020

Suma de 1,7 milioane lei alocată de Consiliul Județean (CJ) Sibiu Aeroportului Internațional (AIS) Sibiu, la ultima rectificare bugetară, permite acoperirea salariilor angajaților și susținerea activității de securitate și pază.

Consiliul Județean Sibiu a aprobat, luni, în sedință extraordinară, suplimentarea cu suma de 1.790.000 lei pentru Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu.

Citeste și: Aeroportul Sibiu primește bani de supraviețuire de la CJ

Banii sunt destinați asigurării cheltuielilor aferente activităților neeconomice precum plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanță echipamente de securitate și cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, potrivit unui comunicat al CJ Sibiu.

Banii s-au alocat din cauza deficitului de exploatare înregistrat de Aeroportul Sibiu, in urma limitării traficului aerian de pasageri ca urmare a pandemiei generate de SARS-CoV-2.

Astfel, suma alocată de CJ Sibiu în anul 2020 pentru cheltuielile de exploatare aferente activităților neeconomice a crescut de la 2 milioane lei la 3,79 milioane lei.

”Alături de colegii mei consilieri județeni, am dat curs de îndată solicitării înaintate de conducerea Aeroportului de a finanța integral cheltuielile pentru activitățile neeconomice ale Aeroportului, posibilitate pentru care avem temei legal, suma fiind asigurată din bugetul local al județului Sibiu. Pentru noi, Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv strategic și suntem preocupați să identificăm împreună cele mai bune soluții pentru funcționarea și dezvoltarea lui”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Banii alocați permit asigurarea funcționalității AIS pe durata verii.

”Mai dispunem de rezerve care ne permit continuarea și susținerea activității. Suplimentarea finanțării de la CJ Sibiu ne permite să asigurăm funcționarea activității aeroportului cel puțin pe perioada verii. Între timp, continuăm demersurile pentru identificarea de noi surse de finanțare, printre care și cea a ajutoarelor de stat”, declara în luna iunie directorul Aeroportului Sibiu.

În contextul previziunilor internaționale, care previzionează că pandemia SARS-CoV-2 va genera o scădere de peste 40% a traficului de pasageri, pentru Aeroportul Sibiu ”chiar și cea mai optimistă previziune nu arată o revenire a traficului la nivelul din 2019 mai curând de anul 2022”, au estimat în prima parte a anului reprezentanții regiei sibiene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.