Crește numărul bolnavilor Covid externați la cerere din spitalele din Sibiu

Știri de Sibiu, 09.07.2020

Crește numărul pacienților infectați cu noul coronavirus care au cerut să fie externați din spitalele din județul Sibiu, urmare a publicării deciziei CCR care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului. Potrivit Prefecturii Sibiu, până joi, 9 iulie, au fost externați 47 de pacienți, dintre care 11 la cerere iar restul după încheierea celor 10 zile de spitalizare necesare monitorizării pacienților Covid fără simptome.

”Până în prezent au fost externate 47 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, asimptomatice în momentul externării”, a precizat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Cei mai mulți pacienți confirmați pozitiv cu Covid au fost externați până acum de la TBC, însă cei mai mulți la finalul perioadei de monitorizare și doar unul la cerere.

”Din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie au fost externați 27 de pacienți dintre care 1 conform deciziei CCR, 26 conform procedurii”, a mai spus reprezentantul Prefecturii Sibiu.

Externarea la cerere, urmare a deciziei CCR, a fost semnificativă la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, unitatea suport Covid.

”Din cadrul SCJU Sibiu, au fost externați un număr total de 11 pacienți dintre care în urma deciziei CCR 9 persoane, iar 2 conform procedurii”, a adăugat Andreea Ștefan.

Relaxarea legislativă a permis și externarea copiilor care nu au dezvoltat forme grave, însă a înlesnit, la fel ca la adulți, și plecare la cerere.

Potrivit statisticii, din cadrul Spitalului de Pediatrie au fost externați până joi 9 pacienți infecatați cu Covid-19, dintre care unul a plecat la cerere.

Conform datelor furnizate de medicii sibieni, toți cei 47 pacienți Covid care s-au externat de săptămâna trecută până în prezent nu prezentau simptome la ieșirea din spitale.

Până joi, 9 iulie, Sibiul a înregistrat 685 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 53 au decedat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.