MEC: Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat

Știri de Sibiu, 09.07.2020

Luni, 13 iulie, încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 care se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Ministerul Educației informează că, potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 – 24 iulie.

”Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ”, transmite MEC.

Potrivit calendarului examenului național de Bacalaureat, probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, respectiv:

24 august: Limba și literatura română - E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
27 august: Limba și literatura maternă -  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.