Peste 250 de elevi au ratat admiterea la Sibiu pentru că nu au bifat mai multe opțiuni; Lista liceelor cu locuri vacante!

Știri de Sibiu, 10.07.2020

254 de candidați înscriși pentru admiterea la liceu în județul Sibiu nu au fost repartizați computerizat pentru că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu.

Potrivit datelor centralizate, primul elev respins în Sibiu la repartizarea computerizată este din alt județ și are media generală 8.28. Conform regulamentului, candidații rămași nereparțizați pot să aleagă un alt loc la liceu în a doua sesiune de repartizare, programată pentru perioada 24 iulie – 3 august 2020.

Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, publicate vineri pe pe site-ul admitere.edu.ro, indică faptul că la nivelul județului Sibiu au fost repartizați 2 226 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1 025 candidați la filiera teoretică și 1 201 candidați la filiera tehnologică.

Urmare primei repartizări, au rămas vacante 518 locuri la liceu, pentru care repartiția se va face în etapa a doua.

Potrivit IȘJ Sibiu, în liceele din Sibiu au fost admiși 5 candidați cu media generală 10 și 57 de elevi care provin din alte județe.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Elevii care nu au fost repartizaţi, din cauză că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Lista liceelor cu locuri rămase libere

UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNTSPECIALIZARENUMĂR DE LOCURI LIBERE
Colegiul Tehnic ”Mediensis” MediașEconomic4
Colegiul Tehnic ”Mediensis” MediașEstetica și igiena corpului uman20
Liceul ”Timotei Cipariu” DumbrăveniEconomic14
Liceul ”Timotei Cipariu” DumbrăveniFilologie4
Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea SibiuluiComerț9
Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” Copșa MicăElectronică, automatizări20
Liceul Tehnologic ”Automecanica” MediașTurism și alimentație19
Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” MediașFilologie – limba germană6
Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” MediașMatematică-informatică – limba germană1
Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” MediașȘtiințele naturii2Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.