Jandarmeria intensifică patrulele în zonele turistice ale Sibiului pentru prevenirea răspândirii Covid – 19

Știri de Sibiu, 11.07.2020

Peste 120 de jandarmi și polițiști sibieni vor patrula în weekend în zonele Păltiniș, Avrig, Râu Sadului și Bâlea Lac, unde se așteaptă prezența unui număr însemnat turiști, cu scopul prevenirii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Intervențiile destinate menținerii siguranței pubice se vor face în perioada 10-12 iulie.

”Pentru descurajarea și sancționarea comportamentelor antisociale, informarea şi îndrumarea cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 dar și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite, s-au luat măsuri pentru suplimentarea forțelor de ordine, care vor acționa în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice din zona acestora și în zonele de agrement Curmătura Ștezii, Râu Sadului și Valea Avrigului”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu.

Jandarmii vor fi prezenți și în trafic, pentru desfășoare în condiții de siguranță a evenimentelor programate.

În același context, jandarmii recomandă turiștilor să evite zonele aglomerate, respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă, iar celor pornesc în drumeții să fie echipați corespunzător și să folosească doar traseele marcate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.