Covid: Pacienți în stare gravă din alte județe, transferați la Sibiu, pe ATI

Știri de Sibiu, 12.07.2020

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unitate suport Covid la nivelul județului Sibiu, a preluat în ultima lună un număr de 5 pacienți în stare gravă din alte județe unde spitalele nu au mai dispus de locuri pe secțiile ATI. Mai mult de jumătate din bolnavii Covid transferați și tratați la Spitalul Clinic Județean Sibiu au decedat.

”De la începutul lunii iunie și până în prezent au fost transferați din alte județe către unitățile sanitare din municipiul Sibiu un număr total de 5 pacienți confirmați cu SARS-CoV-2, din Alba, Brașov și Târgoviște, internați pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, dintre care 3 cazuri s-au soldat cu deces”, a precizat pentru StirideSibiu Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a Județului Sibiu

Ceilalți doi pacienți care înfruntă în continuare boala, un tânăr în vârstă de 37 de ani și un bărbat în vârstă de 70 de ani, se află sub supravegherea medicilor infecționiști și a echipei din cadrul Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Județean Sibiu, tânărul fiind în stare gravă și intubat.

Pe lângă preluarea de pacienți Covid din alte județe care necesită tratament ATI, spitalul din Sibiu sprijină și cu personal spitalele din țară unde se înregistrează un număr mare de infecții.

La începutul lunii iulie, Județeanul a detașat la Spitalul Județean Ploiești, copleșit de numărul mare de cazuri grave de Covid, un tânăr medic anestezist rezident , pentru a susține echipa de terapie intensivă de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din Ploiești. Dr. Bogdan Vintilă, medic rezident în anul IV, a fost trimis în sprijinul colegilor din Ploiești pentru a-i ajuta în operaționalizarea unității mobile de Terapie Intensivă, amenajată pentru gestionarea cazurilor severe de SARS-Cov-2.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns, sâmbătă, la 696 de persoane în județul Sibiu, cu 7 cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, în timp ce la nivel național cifra îmbolnăvirilor a urcat la 698 de cazuri noi și 24 decese, inclusiv în Sibiu, transmite Grupul de Comunicare Strategică.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.