ANM: Avertizări Cod Galben și Portocaliu de averse torențiale pentru Sibiu și județele învecinate

Știri de Sibiu, 12.07.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o actualizare meteo cu avertizări Cod Galben și Portocaliu de averse torențiale și instabilitatea atmosferică, valabile pentru Sibiu și județele învecinate până luni dimineața.

Avertizarea meteo Cod Galben transmisă pentru întreaga Transilvanie este valabiă duminică, de la ora ora 12:00 la ora 18.00: În intervalul menționat, în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cdul Portocaliu de istabililitate atmosferică este valabil duminică, de la ora 14:00 până la ora 18:00, cand vor fi afectate județele învecinate: În județele Covasna, Harghita, Brașov,vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice,intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prinacumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp.

Începând de luni dupa-amiaza, în întreaga regiune vremea se va răci semnificativ.

Al doilea Cod Galben de instabilitate atmosferică se va instala duminica, de la ora 18:00, până luni, la ora ora 10:00: În intervalul menționat, în estul și sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali și Meridionali, instabilitateaatmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcărielectrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Duminică seara va intra în vigoare un al doilea Cod Portocaliul de instabilitate atmosferică, valabil în intervalul 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 02:00: În județul Covasna și în zona de munte a județului Brașov,vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.