SCJU Sibiu după pierderea asistentei infectată cu Covid: Nu există cuvinte pentru a măsura tristețea; Sperăm ca sacrificiile să nu fie zadarnice

Știri de Sibiu, 13.07.2020

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis, luni, întreaga compasiune pentru familia asistentei medicale decedată luni, 13 iulie, urmare a infecției cu noul coronavirus. Cadrele medicale din Sibiu mărturisesc într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a spitalului ”că nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristețea” și își exprimă speranța că eforturile colegilor, plătite chiar cu viața, nu vor fi zadarnice iar oamenii vor înțelege că trebuie să se protejeze.

Citeste si: Doliu la Spitalul Județean Sibiu: O asistentă infectată cu Covid a decedat; Prima tragedie din sistemul medical local

”Veste tristă pentru medicina sibiană: SCJU Sibiu intră în rândul spitalelor unde COVID-19 a făcut victime în rândul personalului medical. Ne exprimăm profundul regret ca urmare a decesului colegei noastre, asistentă medicală în cadrul Compartimentului Nefrologie. Este dureros când un cadru medical pierde lupta împotriva COVID-19 și nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristețea care ne încearcă în aceste momente, când viața și cariera unui OM care mai avea multe de oferit, a fost curmată mult prea repede. Colega noastră a fost persoană deosebită, o asistentă medicală competentă, dedicată permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu profesionalism. A fost prețuită deopotrivă de colegi și pacienți și va rămâne mereu în amintirea noastră. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei.Dumnezeu să o odihnească!”, scrie SCJ Sibiu în mesajul publicat pe pagina de Facebook a SCJU Sibiu.

Odată cu pierderea colegei lor în vârsta de 50 de ani, medicii sibieni relansează un nou apel disparat către populatie pentru respectarea măsurilor de protecție:

”Sperăm ca sacrificiile personalului medical să nu fie zadarnice și lumea să înțeleagă că traversăm cu toții o perioadă dificilă, în care pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Virusul este prezent, nu își alege victimele și este de datoria noastră a tuturor să dovedim că am înțeles că trebuie să ne protejăm pe noi și pe toți semenii noștri, prin respectarea măsurilor ce ne pot salva viața”, se mai spune in mesaj.

Răpusă de boala dobândită în luna aprilie

Asistenta de la Județean, infectată cu Covid – 19 în luna aprilie, a decedat la spital, în ciuda eforturilor depuse de colegii de la terapie intensivă de a-i salva viața, fiind primul caz de deces în rândul cadrelor medicale din județul Sibiu. Femeia în vârstă de 50 de ani a lucrat în cadrul Secției de Nefrologie.

Surse medicale au precizat pentru StirideSibiu că s-au făcut eforturi susținute la Sibiu pentru salvarea asistentei infectate, decesul femeii generând o tensiune însemnată în rândul colegilor.

Asistenta fost internată în perioada aprilie-mai cu infecție Covid-19, externată ca fiind vindecată, iar la începutul lunii iunie s-a reinternat ca urmare a reapariției simptomelor bolii.

A fost reinternată la Spitalul TBC din Sibiu, după care starea de sănătate i s-a agravat și a fost preluată de Spitalul Județean de Urgență, unde a primit îngrijiri pe terapie intensivă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: SCJU Sibiu după pierderea asistentei infectată cu Covid: Nu există cuvinte pentru a măsura trist… […]