CJ Sibiu reia licitația de vânzare a castelului de la Boarta, primit cadou de Mihai Viteazul

Știri de Sibiu, 14.07.2020

Consiliul Județean (CJ) Sibiu anunță reluarea licitației de vânzare a Castelului Thobias din satul Boarta, județul Sibiu, pentru finalul lunii iulie. După mai multe încercări de concesionare a castelului donat de Sigismund Bathory lui Mihai Vizeazul, administrația județeană sibiană a scos la vânzare în luna iulie castelul monument, la prețul de 62.526 euro.

În lipsa unui minim de 2 ofertanți, licitația se va relua în 31 iulie.

”Având în vedere faptul că s-a depus o singură ofertă procedura de licitație va fi reluată pe data de 31.07.2020, orele 11,00. Ofertele se vor depune până în data de 31.07.2020 orele 10,00”, anunță CJ Sibiu.

Documentația de atribuire se pot obține de la Consiliul Județean Sibiu sau de pe site-ulwww.cjsibiu.ro/achiziții, începând cu data de 13 iulie, data limită pentru solicitarea clarificărilor fiind 17 iulie.

Castelul Thobias este un conac rural – monument istoric ce se află în zona centrală a localității Boarta și este situat la 35 de km de municipiul Sibiu.

Terenul aferent construcției are o suprafață de 3690 mp. Imobilul este compus din 2 pavilioane prevăzut cu demisol și parter înalt, cu o suprafață utilă de aproximativ 600 mp. La demisol sunt 11 încăperi, din care 6 pivnițe, o bucătărie, o sală de cazan și o spălătorie. Parterul cuprinde 16 încăperi, 11 fiind camere, un grup sanitar, două holuri și un portic.

Castelul Thobias este construit în stil baroc în secolului al XVIII-lea. După bătălia de la Şelimbăr, din 1599, Sigismund Bathory i-a donat castelul lui Mihai Vizeazul. Castelul s-a degardat în timp, acesta neavând în utimii ani niciun administrator, iar în ultimii ani au fost organizate fără succes mai multe licitații de concesionare.

Decizia CJ Sibiu se înstrăinare a castelului a fost aspru criticata de membrii URS Sibiu care militează pentru salvarea monumentului și introducerea lui în circuitul turistic.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.