S-a dat STARTUL pe pista de biciclete din Dumbrava (FOTO)

Știri de Sibiu, 30.10.2014

Noua pistă de biciclete construită anul acesta pe traseul Calea Dumbrăvii-Tropinii Noi- Pădurea Dumbrava- Calea Poplăcii a fost inaugurată oficial, joi. Pista are o lungime de 10,623 km și a costat 3,95 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean (CJ) Sibiu.

Startul primilor biciclişti a fost dat de președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, iar printre biciclişti s-a aflat și Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu.2

Pista a fost construită în prelungirea celei construită de Primăria Sibiu în oraș și pornește din zona Hotelului Hilton. Urmează traseul DJ 106A Sibiu-Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4,860 km, cu o lăţime de 1,50 m.
Construcția traversează Pădurea Dumbrava şi se intersecteză cu DJ106R, Sibiu-Poplaca, la Uzina de Apă. Acest tronson măsoară 4,455km, cu o lăţime de 1,90 m pe un singur sens.În zonă s-a făcut un singur sens pe lăţime mai mare şi redus din lungime. Iniţial lungimea era de 5,320 km şi lăţimea de 80 cm pe sens.Pe acest tronson pista este realizată din balast stabilizat, în vreme ce restul zonelor sunt din asfalt.

De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1,308 km şi o lăţime de 1 m pe sens.

pista biciclete

„Este un proiect la care am ţinut foarte mult, pentru că dorim să promovăm şi să încurajăm mişcarea şi sportul în aer liber, mijloacele alternative de deplasare nepoluante şi nu în ultimul rând protecţia mediului.Am reuşit ca în cele 4 luni promise în luna iunie, să realizăm cea mai frumoasă pistă de biciclete din ţară la standarde moderne de execuţie şi siguranţă,”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Potrivit lui Cindrea, există deja discuții pentru o nouă pistă pentru biciclete, pe traseul Sibiu – Ocna Sibiului, ale cărei lucrări ar putea începe în primăvara anului viitor.

Pista de biciclete din Dumbrava a fost cuprinsă în planul de investiţii al Consiliului Judeţean pentru anul 2014. Lucrarea a fost realizată de S.C. CON-A S.R.L. Şelimbăr care a câştigat licitaţia pe SEAP.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.