Batjocură la adresa săracilor: Primăria Sibiu nu a primit ÎNCĂ alimentele de la UE!

Știri de Sibiu, 31.10.2014

Modificările legislative referitoare la distribuirea ajutoarelor sociale de la UE pun pe drumuri mii de sibieni care speră să intre cât mai repede în posesia pachetelor cu alimente. Ministerul Fondurilor Europene a transmis cupoane de înștiințare prin Poșta potrivit cărora din luna octombrie oamenii pot să ridice alimente, în condițiile în care produsele nu au fost distribuite către Primăria Sibiu.

Sibienii au fost anunțați prin Poștă  că din data de 24 octombrie pot să-și ridice pachetele cu ajutoarele. Cu hartiile în mână, oamenii merg zilnic la Primăria Sibiu să afle când vin alimentele, după care fac cale întoarsă pentru că nimeni nu-i poate ajuta.

Primăria Municipiului Sibiu nu a primit nici instrucțiuni, nici alimente pe care să le distribuie. Îi asigurăm pe sibieni că îi vom anunța prin toate mijloacele disponibile în momentul în care ni se vor transmite aceste alimente și îi vom invita să le ridice”, transmite vineri, 31 octombrie, Primăria Sibiu.

Până anul acesta alimentele de la UE erau distribuite oamenilor de către primării, prin intermediul consiliilor județene. Legislația s-a schimbat, iar singura certitudine este că ”monitorizarea distribuirii alimentelor” se va face de către Prefectură. Înrucât în noul act normativ nu mai sunt facute și alte precizări, nu se stie cine și când va distribui alimentele către primării sau de unde ar urma să ajungă la oameni.

Deruta persistă și în rândurile funcționarilor Prefecturii Sibiu care nu au putut, la rândul lor, să ofere informații clare despre aprovizionarea cu alimentele subvenționate de UE.

Anul trecut, prima etapă de distribuire a ajutoarelor destinate sibienilor cu venituri mici aînceput în 7 octombrie, când au fost împărţite șapte tipuri de alimente către 7.477 din cei 9.331 de beneficiari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.