VIDEO Mii de sibieni la mitingul lui Klaus Iohannis din Piața Mare (UPDATE)

Știri de Sibiu, 31.10.2014

Candidatul la Președinția României, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 31 octombrie,  ultimul miting electoral, în Piața Mare a Sibiului.


Iohannis își lansează mesajul în ultima zi de campanie de la Sibiu, duminică, 2 noiembrie, fiind ziua în care românii își aleg viitorul președinte.

Cu o oră înainte de începerea mitingului de la Sibiu organizatorii fac ultimele verificări tehnice. Scena este amplasată în Piața Mare a orașului, în apropierea Primăriei.

Până la ora 15.00 în zonă au apărut grupuri răzlețe de sustinători care se întrepătrund cu turiștii aflați în Sibiu.

UPDATE: 16.20 : Aproximativ 6000 de sibieni veniți din tot județul s-au adunat în Piața Mare. Sunt prezenți simpatizanți, membri PNL și PDL, precum și liderii celor două organizații.

Mitingul este prezentat de realizatorul TV Răzvan Marcu care face pregatirile. ”E cineva rosu la butoane? De ce nu ne auzim?”, a fost prima interventie.

UPATE 16.30:  După apariția lui Klaus Iohannis pe scenă, în Piața Mare a fost intonat Imnul de Stat al României. Numărul participanților a crescut la aproximativ 9000.

Astrid Fodor (FDGR) : ”Noi, FDGR, avem emotii. Avem emoții pentru că ne pasă! (…) Il susținem pe Klaus Iohannis. (…) A venit momentul să-l lăsăm pe Klaus Johannis să se îndrepte și spre alt nivel”

Mircea Cazan – președinte PNL: ”Nu avem nevoie de Victor Ponta , acel Micky Mouse al Romaniei”

UPDATE: Raluca Turcan- președinte PDL : ”Eu vreau ca în Romania să conteze tot mai mult oamenii profesioniști, decenți, serioși și consecvenți. Vreau ca în Romania  să-și găsească viitorul toți cei care trăiesc aici, dar și cei care sunt plecați în străinătate și încă mai speră să se întoarcă. Vreau o Românie orientată spre Occident”.

 

UPDATE: Klaus Iohannis: ”Am fost pe multe scene din țară. Nicăieri nu este ca acasa!”

Candidatul ACL le-a mulțumit miilor de oameni veniți la miting din toate localitățile județului și, în mod special, și-a îndreptat recunoștința față de primarii ACL care, ”în aceste vremuri” nu au părăsit partidul. Deasemenea, candidatul ACL la Președinție a subliniat susținerea de care se bucură din partea FDGR.

Primarul Sibiului a promis, în Piața Mare, că nu va uita niciodată Sibiu, ajuns fiind la Cotroceni: “Nicăieri, oamenii nu au fost atât de entuziasmaţi ca voi aici, în Sibiu. (…)Voi fi preşdintele ardelenior şi preşedintele oltenilor, al moldovenilor, al muntenilor, al bănăţenilor, al dobrogenilor, al românilor din Disapora.Dar, atunci când voi spune acasă, voi spune Sibiu!”, a declarat Iohannis.

La finalul discursului Klaus Iohannis le-a reamintit sibienilor prețul plătit pentru libertatea de-a vota:”Aici, în această piață, au murit oameni pentru ca noi să avem dreptul să votăm. Nu irosiți acest vot!”

La finalul mitingului care a durat aproximativ o oră, Iohannis a coborât în mulțime și a ascultat mesajele oamenilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.