Macrea și Junii Sibiului, decorați cu Ordinul ”Meritul Cultural”; Festivalul, dedicat cadrelor din Linia Întâi

Știri de Sibiu, 01.08.2020 junii sibiului

Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului” și coregrafa Silvia Macrea, managerul ansambului, au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de cavaler ”în semn de apreciere pentru activitatea importantă depusă în slujba artei spectacolului” și ”pentru activitatea importantă pusă în slujba promovării valorilor românești”. Artiștii au fost primit distincțiile vineri seara, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu, eveniment dedicat anul acesta cadrelor medicale din Linia Întâi.

Distincțiile au fost înmânate de vicepremierul Raluca Turcan, la finalul primului spectacolul folcloric susținut în Piața Mare a Sibiului, la cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munților”.

”Președintele României, dl Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru activitatea importantă depusă în slujba artei spectacolului, devenind un veritabil ambasador al culturii românești, conferă ordinul ”Meritul Cultural” în grad de cavaler, categoria arta spectacolului, Ansambului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”.(…) Președitele României, dl Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru activitatea importantă pusă în slujba promovării valorilor românești, atât în țară, cât și pentru hotare, precum și pentru meritele avute la descoperirea și prețuirea civilizației tradiționale, conferă ordinul ”Meritul Cultural” în grad de cavaler, categoria F – promovarea culturii, doamnei Silvia Macrea”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan.

Emoționată până la lacrimi, Silvia Macrea a transmis președintelui mulțumiri din partea artiștilor, mărturisind că primirea uneia din cele mai înalte distincții ale statului i-a surprins pe membrii ansambului.

”Este o surpriză pentru noi. Am văzut fete care plâgeau in spatele meu…Ne incununează munca de peste 76 de ani.(…) Eu mă simt și foarte tânără și nu știu dacă merit această distincție, dar cred că o merit pentru că tot ceea ce fac, fac în amintirea tatălui meu”, a declarat Silvia Macrea.

Managerul Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului” a transmis vineri seara că a organizat, în condiții de pandemie, a 45-a ediție a festivalui din respect pentru public și artișri, care erau dornici să revină în fața publicului și a dedicat ediția din acest a festivalului cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului.

”Am făcut asta din respect pentru spectatorii și telespectatorii care ne aplaudă de peste 76 de ani. Din respect pentru instiuțiile care au susținut acest festival timp de 45 de ani,(…), din respect pentru acești artiști minunați care atât și-au dorit să danseze în Piața Mare, după atâtea luni, pentru dumneavoasta și nu în ultimul rând penru cadrele medicale – medici, asistenti, auxiliari, care au luptat pentru noi, pentru familiile noaste și care lupta în continuare și pe care i-am invitat aici. Vreau să transmit că dedic acest festival, cu numărul 45, tuturor celor care luptă în Linia Întâi și ne înclinăm în fața dumneavoastră”, a spus Silvia Macrea.

Cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munților” are loc la Sibiu, în perioada 29 iulie-3 august 2020. Evenimentele și spectacolele în aer liber sunt organizate cu avizul DSP Sibiu, în conformitate cu măsurile privind prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.