Covid: Focarul de la Teatrul de Balet, extins la 7 cazuri; 58 de contacți în carantină

Știri de Sibiu, 04.08.2020

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a declarat oficial focar de coronavirus la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, în urma testărilor efectuate în ultimele zile fiind confirmați pozitiv 7 angajați, dintre care 6 sunt în spital, și 58 de contacți direcți pentru care s-a impus carantina la domiciliu. Pentru restul angajaților, s-a recomandat monitorizarea stării de sănătate.

”În prezent a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din 7 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 03.08.2020, iar până în prezent un număr de 6 persoane au fost internate: 2 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și 4 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu”, a transmis Prefectura Sibiu.

Cazurile pozitive sunt din randul balerinilor și a angajaților Teatrului de Balet. Surse medicale spun că primele cazuri au fost confirmate la artisti spanioli cu care TBS are contract, după care focarul s-a extins.

În prezent, urmare a anchetei epidemiologice, ”au fost identificați un număr total de 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie”, mai precizează Prefectura Sibiu.

Pentru combaterea extinderii infecțiilor, s-au impus mai multe reguli ce vizează incluisv munca dandatorilor.

”În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au plasat în carantină la domiciliu cei 58 de contacți, s-a efectuat dezinfecția spațiilor de repetiții, precum și a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unității cu privire la modalitățile e prevenire și control a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel că s-au restricționat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafață restrânsă și se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat. Utilizarea dușurilor este interzisă iar efectuarea coafurii și machiajului se face cu echipamente de protecție”, se menționează în comunicat.

În contextul dat, DSP Sibiu a ”recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.