Toate paturile Covid de la Spitalul Județean Sibiu, ocupate; Pacienții, în așteptare

Știri de Sibiu, 06.08.2020

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Sibiu și secțiile destinate pacienților Covid sunt la capacitate maximă, cu toate paturile ocupate, a declarat, joi, pentru StirideSibiu dr. Liliana Coldea, managerul spitalului. Preluarea pe secții a pacienților care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și sunt confirmați pozitiv cu SARS CoV-2 depinde de externări.

”Suntem cam în aceeași situație dificilă, cu zero locuri la ATI, care are ocupate toate cele 12 paturi, și cu toate locurile ocupate pe secții. Pacienții cu simptome ușoare sunt transferați la Spitalul CFR din Sibiu …. așa mai reușim să ținem situația sub control”, a precizat dr. Coldea.

Pacienții suspecți, care manifestă simptome ale bolii, sunt monitorizați în compartimentul modular de la UPU, amenajat special pentru pacienții Covid, iar preluarea lor pe secții se face în funcție de externări.

”La UPU se ajunge la ore diferite, se mai așteaptă primirea rezultatelor la teste, care ia ceva timp, iar pacienții care sunt în UPU și care nu au paturi așteaptă să fie preluați pe secții odată cu externarea altor pacienți”, a mai precizat Coldea.

Până joi, 6 august, medicii din Sibiu nu a fost nevoiți încă să transfere pacienți în alte centre Covid din țară, speranța celor care ajung în spital și a medicilor fiind ca bolnavii internați să se vindece cât mai repede și, astfel, să se mai elibereze câte un loc.

”Până acum nu am făcut apel. Dimpotrivă, noi mai avem pacienți veniți din alte județe. Chiar astăzi am făcut demersurile pentru transferului unui pacient de la Pitești, care a evoluat pozitiv și este în stare bună”, a mai precizat managerul Spitalului Județean Sibiu.

Presiunea pe Spitalul Județean Sibiu, singura unitate din județ care preia cazurile Covid grave, este crescută încă din luna iulie, când numărul cazurilor a înregistrat creșteri aproape zilnic.

Județul Sibiu a ajuns miercuri, 5 august, la 966 de persoane, cu 11 noi îmbolnăviri depistate în ultimele 24 de ore. Bilanțul victimelor este de 67 de persoane confirmate cu Covid care au decedat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Toate paturile Covid de la Spitalul Județean Sibiu, ocupate; Pacienții, în așteptare […]