Hotărâre de Guvern pentru o seră distrusă din Sibiu

Știri de Sibiu, 07.08.2020

Pentru dezafectarea și unei sere vechi din curtea Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu autoritățile sibiene au fost nevoite să facă demersuri speciale, intervenția fiind posibilă doar în urma emiterii unei hotărâri de Guvern.

După finalizarea documentelor, pe ordinea de zi a sedinței de Guvern de vineri a fost introdus proiectul de hotărâre privind trecerea unei construcții, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării.

”În cadrul imobilului 34687 există construcția 48-118-06 cu destinația „seră” (C6 -suprafață construită 50 mp, suprafață desfășurată 50 mp, potrivit extrasului CF nr.109695) care are durata de funcționare îndeplinită (conform Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004) și, de asemenea, elementele constitutive ale acesteia au suferit degradări din cauza deprecierii în timp, nu mai prezintă siguranţă în exploatare ca urmarea degradării structurii de rezistenţă, iar realizarea lucrărilor de intervenţie necesare repunerii în funcţiune nu se mai justifică din punct de vedere economic şi tehnic, conform expertizei tehnice de specialitate nr.52-04/2019, impunându-se astfel casarea şi valorificarea acesteia”, se menționează în document.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.