Două lebede și vițelușa Joița, noile atracții din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (FOTO)

Știri de Sibiu, 08.08.2020

După modelul vechilor gospodării din satul românesc, cele peste 400 de case monument din Muzeul în aer Liber din Dumbrava Sibiu sunt animate zilnic de zeci de animale și păsări crescute chiar de oamenii muzeului. Devenită preferata copiilor și una din marile atracții ale muzeului, ferma de animale din Dumbrava a crescut cu două lebede și o vițelușă adusă pe lume chiar în incinta muzeului.

Vestea apariției unui nou membru în ferma de animale a fost transmisă pe pagina de Facebook a muzeului: ”Faceți cunoștință cu Joița, noul membru al familiei ASTRA! Poartă acest nume fiindcă s-a născut într-o zi de joi, la fel ca mama ei. Muzeul ASTRA este un muzeu viu, în care treburile de prin gospodăria țăranului român sunt reliefate într-un mod interactiv, prin ateliere meșteșugărești și animații culturale. În acest spațiu multietnic descoperim o faună unică în țară, cu animale sălbatice și domestice, toate de Sus lăsate”.

Joița a venit pe lume asistată de angajații muzeului și de membrii unei asociațiilor de protecția animalelor care susțin demersul inedit al muzeului din Sibiu. Ea și alte două vaci sunt îngrjite de supraveghetori în sectorul textil al muzeului.

Zona Lacului a fost la rândul ei îmbogățită cu două exemplare de lebede. Imaginile cu lebedele de pe Lacul Dumbrava au fost publicate pe Facebook cu mesajul.”Avem două lebede pe lacul din Dumbravă. Minunățiile au fost îngrijite până acum de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian, iar după cum vedeți, ele s-au și acomodat în noul lor cămin”.

Angajații muzeului din Sibiu mai au în grijă zeci de gâște, rațe, câini domesticiți, găini, pisici, porci de Bazna, iepuri și deja celebrul măgăruș Victor.

Animalele sunt crescute în curțile caselor monument și a instalaţiilor tehnice din Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 96 de hectare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.