Barna: Dosarul 10 august, un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta; încă nu știm adevărul

Știri de Sibiu, 10.08.2020

Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, iar regimul fostului președintele PSD, Liviu Dragnea, va continua să trăiască în umbră câtă vreme nu se va spune adevărul, avertizează Dan Barna, președintele USR, la doi ani de la violențele din Piața Victoriei din București.

Liderul USR le transmite magistraților că fiecare zi în care adevărul despre 10 august rămâne ascuns, este ”o zi pierdută pentru onoarea statului român”.

”Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român. Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit și acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat”, a transmis Barna într-un comunicat postat pe Facebook.

Liderul USR afirmă că ”doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare”.

În urmă cu doi ani, USR stangea semnături în Piața Victoriei pentru inițiativa ”Fără Penali în Funcții Publice”, devenită lege între timp, iar acum Alianța USR PLUS strânge semnături pentru candidații la alegerile locale din luna septembrie.

”Zilele astea strângem semnături pentru candidații USR PLUS la alegerile locale. Vor veni apoi și alegerile parlamentare. Mandatul nostru va cuprinde inclusiv obligația de a nu mai lăsa niciodată astfel de lucruri să se întâmple”, a mai transmis Barna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.