AFF: Primii spectatori din România care au vizionat filme din bărci, de pe Lacul din Dumbrava Sibiului

Știri de Sibiu, 06.09.2020

Peste 100 de spectatori îmbarcați în bărci sau hidrobiciclete au participat sâmbătă seară la prima proiecție de film din România care a putut fi vizionată din bărci care au plutit pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, potrivit unui comunicat Astra Film Festival.

În condițiile restricțiilor cauzate de pandemie, organizatorii festivalului de la Sibiu s-au foloist de cadrul natural oferit de lacul din Muzeul ASTRA pentru a le oferi spectatorilor o experiență aparte. Publicul a fost îmbarcat pe muzica celor din Fanfara Zece Prăjini, care au cântat de pe un bac plutitor ancorat în largul lacului, după care au vizionat filmul „Povestea lui Fatat” ”(Liban, Ibrahim Harb), peliculă despre iluzii și faptul că întotdeauna există o speranță.

”Am vrut să ne folosim de oportunitățile care apar chiar și în condițiile constrângerilor cauzate de pandemie. De aceea am decis să facem pentru prima dată, din 1993, festivalul în aer liber. Iar în acest muzeu miraculos există tot acest spațiu, lacul, bărcile și superbele mori de vânt”, a declarat Dumitru Budrala, directorul fondator Astra Film Festival.

Programul Valuri AFF este un eveniment original Astra Film Festival și continuă duminică cu alte două experiențe, tot în acordurile Fanfarei Zece Prăjini.

Cea de-a 27 ediției a AFF are loc în perioada 4-13 septembrie la Sibiu. Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se desfășoară anul acesta în mai multe locații în aer liber din Sibiu – Muzeul Astra, Centrul Cultural „Ion Besoiu” și Piața Mică.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.