Ruxandra Donose înainte de Gala de la Sibiu: În măsura în care noi putem fi purtătorii unor mesaje de speranţă, trebuie să o facem

Știri de Sibiu, 09.09.2020

În măsura în care artiștii pot fi purtătorii unor mesaje de speranţă, trebuie să o facă, ”să înfrumuseţeze aceste zile angoasante şi austerea”, a declarat celebra mezzosoprană română Ruxandra Donose înainte de gala în aer liber din Piața Mare a Sibiului organizată joi, 10 septembrie, în cadrul Sibiu Opera Festival.

”În măsura în care noi putem fi purtătorii unor mesaje de speranţă, sau poate nişte terapeuţi meniţi să aline şi să înfrumuseţeze aceste zile angoasante şi austere, trebuie, bineînţeles, ca artişti şi personalităţi publice, să o facem. Elementul de bază al profesiei noastre este acela de a dărui, deci, poate că dăruind, ne îmbogăţim la rândul nostru”, a transmis mezzo-soprana Ruxandra Donose.

Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijată de Tiberiu Soare, artista aniversează 30 de ani de carieră internatională, 30 de ani de prezenţe continue pe cele mai mari scene ale teatrelor lirice din toată lumea.

“Drumul meu international a început prin câştigarea premiului 2 la marele concurs de canto ARD Wettbewerb de la Munchen, in septembrie 1990 deci acum fix 30 de ani. De atunci el a continuat fără opririre şi cu mare intensitate pe toate scenele mari ale lumii, din America de Nord şi Canada până în America de sud, toată Europa şi Asia. Mi-am petrecut majoritatea timpului “într-o valiză” cum am mai spus odată, dar având bucuria de a face muzică împreună cu cei mai importanţi artişti ai timpului nostru. Am acumulat enorm de multă experienţă de scenă, de oameni, de viaţă, de muzică, de lucru, iar acum pot spune că tot ceea ce am învăţat îmi foloseşte pentru a continua cu seninătate cariera pe scenă, dar şi pentru a împărtăşi mai departe tinerelor talente”, a mai spus Ruxandra Donose.

Publicul sibian va avea șansa să o asculte pe Ruxandra Donose joi, 10 septembrie, în cadrul Galei Extraordinare de Operă ce va avea loc în aer liber, în Piața Mare a Sibiului.

“Am pregătit un program divers cu arii de operă din diverse stiluri şi epoci, însă am avut grijă ca selecţia să fie una potrivită pentru un concert în aer liber. Voi cânta arii de la Vivaldi şi Gluck, trecând prin Mozart, Rossini şi Donizetti, până la Cilea, Saint-Saens şi Bizet.”, a transmis Ruxandra Donose.

Potrivit organizatorilor, la concert purtarea măștii este obligatorie iar accesul la concert ”va avea loc după măsurile de siguranță și prevenție Covid-19”.

Cea de-a 19-a ediție a festivalului artei lirice are loc în perioada 7-13 septembrie.

Manifestarea reunește 10 evenimente vocal-simfonice pentru care au fost invitați artiști de talie națională și internațională. Alături de artiștii Filarmonicii de Stat Sibiu vor încânta publicul sopranele Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu și Melinda Samson, sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare și Adrian Morar.

Jumătatea din reprezentații vor fi susținute de artiști celebri în Piața Mare a Sibiului și în interiorul Bisericii Evanghelice din Piața Huet. .
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.