Biblioteca Astra a redeschis două săli de lectură

Știri de Sibiu, 16.09.2020

Două din sălile de lectură ale Bibliotecii Astra din Sibiu au fost redeschise publicului, începând de miercuri, cu respectarea regulilor de protecție.

Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Astra, de miercuri, consultarea documentelor disponibile la sala de lectură se face în foaierul instituției, la parterul sediului nou, iar documentele periodice sunt puse la dispoziția publicului în sala de lectură de la etajul I al sediului vechi din cadrul Compartimentului Publicații Periodice.

Realuarea activității se face după reamenajarea spațiului, respectiv mesele pentru studiu au fost dispuse la distanța recomandată, la fiecare masă fiind amplasat un singur scaun, la intrare se face un triaj observațional, prin termoscanare noncontact și se asigură igienizarea frecventă a suprafețelor și obiectelor.

Referitor la activitatea din cele două săli redeschise, se impune respecta următoarele reguli de protecție:

  • accesul în interior este permis doar utilizatorilor care poartă corespunzător masca de protecție;
  • în vederea decontaminării încălțămintei, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant amplasat la intrare;
  • utilizatorii care doresc să consulte documente în regim de sală de lectură vor comunica solicitările personalului care deservește biroul de relații cu publicul;
  • înainte de a prelua documentele livrate de bibliotecari și de a se așeza la masa de studiu, utilizatorii își vor dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție;
  • utilizatorii își vor păstra locul ales în sala de lectură, pe tot parcursul perioadei de studiu și cercetare (maxim 2 ore);
  • la plecare, documentele consultate vor fi lăsate pe masa de studiu, acestea fiind preluate de bibliotecari în vederea rezervării sau a depozitării în spațiile de carantină;
  • în cazul în care numărul solicitărilor pentru studiu la sală depășește numărul locurilor disponibile în sala de lectură, se va limita accesul utilizatorilor și perioada de timp petrecută pentru o sesiune de studiu.

Accesul publicului rămâne restricționat în celelalte compartimente și pe terasele bibliotecii, operațiunile de împrumut și restituire a documentelor realizându-se doar la pupitrul de la intrare, în timpul programului de funcționare, atât în sediul central, cât și în filiale.

Utilizatorii înregistrați pot solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.