Prefectura Sibiu interzice Inspectoratului Școlar să mai vorbească despre cazurile Covid din școli

Știri de Sibiu, 17.09.2020

La nici o săptămână de la începerea anului școlar, când părinții și profesorii sunt interesați de evoluția cazurilor Covid în școli, Prefectura Sibiu a interzis furnizarea unor astfel de informații Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, invocând o hotărâre mai veche a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, care prevede comunicare unitară, prin intermediul ”vocii unice”.

”Ieri am primit Hotărârea nr. 16 din 4.04.2020 a CJSU prin care s-a stabilit că ”vocea unică” pentru comunicatele de presă la nivelul județului Sibiu privind evoluția COVID – 19 este purtătorul de cuvânt la Instituției Prefectului, Andreea Ștefan. Începând de azi, vă rog să vă adresați VOCII UNICE pentru situația privind COVID-19 din unitățile de învățământ din județul Sibiu”, a transmis joi Constantin Dincă, Purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Decizia vine după ce IȘJ Sibiu a transmis marți și miercuri informații despre numărul profesorilor și elevilor absenți de la cursuri din cauza Covid, precum și școlile de unde provin.

Aceeași ”voce unică” a fost invocată și medicilor și angajaților din spitale, care nu au dreptul să furnizeze informații despre situații în care sunt implicate persoane diagnosticate cu Covid, nu o singură dată, din cauza centralizării informației și a neînțelegii ei de către ”vocea unică”, fiind furnizate informații eronate și trunchiat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Prefectura Sibiu interzice Inspectoratului Școlar să mai vorbească despre cazurile Covid din șco… […]

  2. […] Citește și: Prefectura Sibiu interzice Inspectoratului Școlar să mai vorbească despre cazurile Covid din șco… […]