Primăria Sibiu alocă 4 mil. lei pentru laptopuri și echipamente necesare învățământului on – line

Știri de Sibiu, 18.09.2020

Primăria Sibiu alocă, prin rectificare bugetară, suma de aproximativ 4 milioane de lei pentru dotarea școlilor cu laptopuri și camere web de tip conferință necesare asigurării învățământului on-line.

Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a sedinței ordinare a Consiliului Local din luna septembrie.

“La începutul acestei luni am alocat 16,9 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ cu materiale de protecție și dezinfectanți, precum și pentru achiziționarea de tablete care să fie distribuite elevilor. Acum vom aloca încă 4 milioane de lei pentru achiziția de laptop-uri și echipamente electronice pentru desfășurarea orelor online. Aceste sume sperăm să le recuperăm din fonduri nerambursabile europene. Ministerul Fondurilor Europene a publicat pentru consultare ghidul de finanțare pentru Acțiunea 2.3.3 – „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură”, în cadrul căreia va putea fi finanțată dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu astfel de echipamente. Vom depune un proiect în acest sens.”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Proiectele se vor depune după deschiderea de către Minister a apelului, estimată pentru data de 15 octombrie. Până atunci însă, alocarea fondurilor din bugetul local va permite Primăriei să demareze achiziția de echipamente și să le pună la dispoziția unităților de învățământ cât mai curând posibil, transmite într-un comunicat municipalitatea sibiană.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.