Turcan: Cred că autoritățile care îi respectă pe locuitori vor iniția proiecte pe modelul Sibiului

Știri de Sibiu, 18.09.2020

Autoritățile care îi respectă pe locuitori vor iniția proiecte pe modelul Sibiului, este de părere vicepremierul Raluca Turcan, prezentă vineri, la Consiliul Județean Sibiu, la semnarea protocoalelor privind parteneriate de implementare cu Ministerul Transporturilor pentru realizarea centurilor ocolitoare Sibiu Sud și Mediaș.

„Eu cred că toate autoritățile care îi respectă pe locuitori vor iniția astfel de proiecte, pe modelul Sibiului”, a spus vicepremierul.

Turcan a reiterat susținerea pe care Guvernul o acordă proiectelor inițiate de autorități locale, din partea cărora se așteaptă implicare și determinare: „Misiunea noastră, a Guvernului României, este să le fim alături, să dezvoltăm ceea ce ar fi trebuit să creeze guvernele dinaintea noastră, anume parteneriate solide, oneste și concrete cu primăriile și consiliile județene” a afirmat viceprim-ministrul.

Potrivit unui comunicat al PNL Sibiu, cele două proiecte sunt esențiale în decongestionarea traficului, în reducerea nivelului de poluare din municipiile Sibiu și Mediaș și în asigurarea legăturii eficiente cu localitățile din jur, ele demonstrând faptul că ”nici Guvernul, nici Consiliul Județean Sibiu – care a demarat proiectul Variatei Sibiu Sud de la zero, nu se tem să își asume angajamente de această anvergură”.

Primul document semnat prevede implementarea proiectului variantei ocolitoare Sibiu Sud și desemnează rolul și responsabilitățile fiecărei părți: Ministerul Transporturilor, prin intermediul CNAIR, va administra obiectivul, va gestiona exproprierile, auditul, în timp ce Consiliul Județean se va ocupa de partea tehnică a proiectului, anume studiul de fezabilitate, documentațiile necesare și altele. Centura Sibiu Sud are identificate surse de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Documentul privitor la Varianta Ocolitoare Mediaș, considerat ”un primul pas concret în realizarea obiectivului care nu a primit sprijinul guvernelor anterioare”, beneficiază de fonduri, după deblocarea de către Guvern, urmând ca documentația necesară să fi inițiată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.