Sebastian, tânărul care ”mișcă” Sibiul în lupta împotriva cancerului (VIDEO)

Știri de Sibiu, 20.09.2020

La doar 19 de ani, Sebastian Băcilă, absolvent al Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu, a fost diagnosticat cu cancer testicular, abdominal, la plămâni și la creier. Mai bine de un an a înfruntat boala cu tărie, alături de familie și prieteni, a trecut prin mai multe operații în spitalele din România iar acum are nevoie de ajutor să continue terapia.

Între multele drumuri la spitale, Sebastian nu a renunțat la școală și s-a înscris la Facultatea de Drept din Sibiu. După ultima operație, l-a întâlnit pe omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi care i-a preluat strigătul de ajutor pe care tânărul și l-a înăbușit multă vreme.

”Deși multe luni de zile i-a fost rușine să ceară ajutor (citez “din cauza haterilor și a celor care m-ar judeca) acum nu mai are de ales, de aceea a venit de la Sibiu la Suceava, să strige cu disperare “vreau să mai trăiesc! Am nevoie de ajutor”! (…) Sebastian a venit de la Sibiu la Suceava ca prin intermediul comunității mele, să-l ajutăm. Am 170.000 followers. Dacă fiecare ar ajuta cu 50 cenți (2,4 lei) putem să sperăm… Vă rog mult, cinci minute mâine sau poimâine”, este mesajul transmis de Ștefan Mandachi pe pagina de Facebook.

În timpul călătoriei la Suceava, Sebastian a vorbit într-un scurt interviu despre el și lupta pe care o duce.

Foto: Facebook.com

”Nu vă cer decât cinci minute în zilele următoare, să vizionați interviul cu el”, a adăugat Mandachi. (nr. interviul va fi publicat în cursul zilei de 20 septembrie).

Între timp, marii cântăreți români de folk – Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu, pregătesc pentru luna octombrie un concert caritabil la Sibiu dedicat cauzei lui Sebastian.

”Donați pentru un copil din Sibiu, aflat în suferință! Dați cât puteți și voi din puținul vostru, dragii mei, pentru Sebastian! Vă așteptăm la Sibiu! Vom mai vorbi si acolo despre toate acestea!”, a îndemnat Vasile Șeicaru pe Facebook.

Sebastian este dornic să meargă mai departe iar susținerea și gândurile bune transmise întăresc speranța că poate să învingă boala.

Donații se pot face în conturile:
Cont ron:
BACILA SEBASTIAN ANDREI
RO04RNCB028415691014 0001
RNCBROBU
Cont euro:
BACILA SEBASTIAN ANDREI
RO09RNCB0284156910140008
RNCBROBU
REVOLUT:
LT75 3250 0163 0392 4201 IBAN-ul de la Revolut și 0756404658 (ăsta-i telefonul lui Sebi)
http://paypal.me/SebastianBacila
sebastianbacila76@gmail.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Sebastian, tânărul care ”mișcă” Sibiul în lupta împotriva cancerului (VIDEO) […]