Sibiul și-a îmbunătățit site-ul dedicat patrimoniului; Se scrie istoria orașului, de la 1191

Știri de Sibiu, 29.09.2020

Municipalitatea sibiană a lansat marți o versiune îmbunătățită a site-ului dedicat patrimoniului orașului, site-ul patrimoniu.sibiu.ro fiind acum accesibil și de pe mobil. Potrivit Primăriei Sibiu, în următoarele luni se va lansa o secțiune nouă dedicată cronologiei evenimentelor importante care au avut loc în Sibiu din 1191.

“Am luat pe rând site-urile din portalul sibiu.ro și le-am actualizat ca aspect, ca și conținut, îmbunătățindu-le și funcționalitatea. Site-ul dedicat patrimoniului orașului este ultimul din cadrul portalului căruia i-am dat un aspect mai proaspăt, fiind mai prietenos cu utilizatorul. Aici veți găsi informații despre istoria și arhitectura clădirilor istorice și bisericilor orașului, detalii despre sistemul de fortificații ale orașului istoric și o secțiune dedicată istoriei orașului, conținând și o cronologie a premierelor pe care le-a marcat Sibiul în țară și în Europa”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului transmis de Primăria Sibiu, noua versiune a site-ului include o secțiune nouă, separată, dedicată premierelor marcate de Sibiu de-a lungul istoriei și o secțiune nouă intitulată ”Hărți istorice”, unde se pot consulta harțile Sibiului din 1699, 1735, 1845 sau 1914.

Evoluția istorică a Sibiului, de la 1191, va fi lansata intr-o noua aplicație.

”Ne concentrăm și pe îmbogățirea conținutului site-ului. Se lucrează în prezent la o secțiune nouă care va fi o cronologie a tuturor evenimentelor importante care au avut loc în Sibiu din 1191 până în prezent. Secțiunea va fi gata în aproximativ 2 luni și va permite inclusiv căutarea după an sau după cuvinte cheie, pentru o navigare mai ușoară prin istoria orașului nostru”, se menționează in comunicat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.