Covid: Două școli din Sibiu în scenariul roșu, 10 profesori și elevi spitalizați și alți 690 izolați acasă

Știri de Sibiu, 01.10.2020

Zece profesori și elevi de din Sibiu, Mediaș și Turnu Roșu se află în spital din cauza Covid-19, două scoli din Sibiu sunt închide din același motive și 690 de pofesori, angajați ai scolilor și copii sunt izolați sau în carantină, potrivit datelor furnizate joi de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Urmare a evoluția situației epidemiologice, la C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu și la Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu, se menține în continuare scenariul roșu iar cursurile se fac online.

Potrivit IȘJ Sibiu, până joi au fost raportate 10 cazuri Covid din sistemul de învătământ pentru care s-a impus spitalizarea, cazuri din Sibiu, Mediaș și Turnu Roșu.

Astfel, 10 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 sunt internate, respectiv 6 elevi de la Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, 2 profesori de șa Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și de la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu, prceum și 2 angajați de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu.

Între timp, nu au mers la școală 690 de profesori și elevi care fie au intrat in contact cu persoane bolnave, fie sunt tratați acasă impotriva coronavirusului.

Sunt 675 elevi, inclusiv cei din școlile cu scenariul 3, 8 profesori, 2 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.