Chiriac: Indiferent cum va fi FITS 2021, offline sau online, spectacolul „Visul unei nopți de vară” va fi titlu de referință

Știri de Sibiu, 15.10.2020

Cel mai nou spectacol creat de regizorul Silviu Purcărete în Japonia, „Visul unei nopți de vară”, producție Tokyo Metropolitan Theatre, va fi prezentat în cadrul FITS 2021. Indiferent cum va fi ediția a XXVIII-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, online sau offline, spectacolul, care are premiera în această seară la Tokyo Metropolitan Theatre, va fi unui dintre titlurile de referință ale festivalului, spune Constantin Chiriac, președintele FITS.

„Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, adaptare de Hideki Noda, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoș Buhagiar și muzica de Vasile Șirli, va fi prezentat anul viitor la FITS, , alături de o altă producție Tokyo Metropolitan Theatre, regizată de Hideki Noda, transmite TNRS.

„Este o mare bucurie pentru noi să putem anunța astăzi, chiar în ziua premierei la Tokyo a spectacolului, unul dintre titlurile importante pe care îl vom oferi publicului anul viitor, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Visul unei nopți de vară”, adaptare a regizorului Hideki Noda, după William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete. Indiferent cum ne vom întâlni anul viitor, offline sau online, spectacolul va fi unul dintre titlurile de referință din programul FITS. Spectacolul este o creație a echipei artistice ce a scris istorie și la Sibiu: Silviu Purcărete (regie), Dragoș Buhagiar (scenografie) și Vasile Șirli (muzică), un produs artistic pentru care s-a lucrat greu în acest an, pentru care s-a lucrat foarte mult online, de pe mai multe meridiane ale lumii și pe care ne bucurăm să îl putem prezenta și la Sibiu anul viitor. După succesul înregistrat online anul acesta cu spectacolul „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete, producție Tokyo Metropolitan Theatre, spectacol ce s-a plasat în topul audiențelor online, fiind urmat de „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete și „Frați și surori”, regia Lev Dodin, suntem convinși că noua producție a Tokyo Metropolitan Theatre va aduce multă bucurie publicului FITS”, a transmis Constantin Chiriac.

FITS 2021, cu tema „Puterea de a visa”, va avea loc la Sibiu, în perioada 11 – 20 iunie 2021.

„Visul unei nopți de vară”, regia Silviu Purcărete, are premiera joi seara la Tokyo Metropolitan Theatre.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.