17 școli din Sibiu sunt în scenariul ”roșu”; 15 profesori și elevi spitalizați din cauza Covid

Știri de Sibiu, 19.10.2020

Un număr de 15 elevi și profesori din Sibiu, Turnu Roșu și Racovița se află în spital din cauza Covid-19, 17 scoli din județ sunt în scenariul ”roșu” și peste 1300 de pofesori, angajați ai scolilor și copii sunt izolați sau în carantină, potrivit datelor furnizate luni de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Urmare a evoluției situației epidemiologice, 17 unități de învățământ din județul Sibiu sunt în scenariul 3, respectiv toate cursurile față în față au fost suspendate și transferate în online.
Scenariul ”rosu” s-a aplicat pentru: Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, , Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos și Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus.

Între timp 15 elevi și profesori sunt in spital, diagnosticați cu Covid: 8 elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, și 5 cadre didactice de la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu, Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu. Tot la spital din cauza Covid sunt și doi angajați de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus.

Numărul persoanelor care absentează din cauza Covid a urcat luni la 1 320 – elevi și profesori plasați în carantină sau izolare, dintre aceștia 1 242 elevi și 66 cadre didactice.

La nivelul județului Sibiu sunt 17 scoli care funcționează în scenariul III, 48 in scenariul II și 268 in scenariul I, informează Inspectoratul Școlar Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.