Primarul din Apoldu de Jos: Nu cred că este necesară închiderea localității; Oamenii sunt precauți

Știri de Sibiu, 19.10.2020

Ioan Nicoară, primarul comunei Apoldu de Jos, localitatea din județul Sibiu cu cea mai mare rată de incidență raportată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, este de părere că nu trebuie închisă și izolată comunitatea pentru că oamenii sunt precauți. Cu un număr de doar 8 cazuri de Covid confirmate pozitiv și aproximativ 1300 de locuitori, Apoldu de Jos a ajuns în ultimele două săptămâni la cea mai mare rată Covid din județ – 5.33 cazuri la mia de locuitori.

Primarul comunei este de părere că restricțiile deja impuse sunt suficiente, nefiind necesară izolarea totală a oamenilor.

”Nu avem focare în comună. Cazurile confirmate sunt majoritatea la persoane ieșite în pensie. Nu cred că ar fi bine să se închisă comuna pentru că sunt oameni care trebuie să meargă la serviciu. Oamenii sunt precauți, poartă mască, nu sunt adunări sau evenimente, școlile sunt deja închise, avem un singur restaurant care și ăla e închis. Nu cred că este necesară izolarea localității. Dar, dacă se va dispune de Comitetul pentru Situații de Urgență, nu avem ce face”, a declarat primarul Ioan Nicoară.

Potrivit acestuia, cazurile de covid din comună sunt atent monitorizate de poliției iar oamenii respectă restricțiile.

Cei aproximativ 100 de copii care învață la școlile din Apoldu de Jos au tablete asigurate și fac deja ore online.

Rata cazurilor Covid raportată luni pentru judeșul Sibiu este de 1,76 la mia de locuitori, cu trei localități care au depășit pragul de 3 cazuri confirmate Covid la mia de locuitori, potrivit incidenței cumulată de DSP Sibiu la nivelul primăriilor pentru perioada 5 – 19 octombrie.

Cea mai mare rată a incidenței Covid din județul Sibiu este în localitatea Apoldu de Jos – 5.33, urmată de Merghindeal – 3,63 și Arpașu de Jos- 3,09.

Citeste și: Apoldu de Jos, cea mai mare rată de infecție din județul Sibiu; Trei localități cu rata Covid peste 3; Municipiul Sibiu – 2,84
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.